Babiččiny kynuté jahodové knedlíky

Babiččiny kynuté jahodové knedlíky
  • Čas přípravy
    30 minut
  • Doba vaření
    10 minut
  • Porce
    6
  • Ready In
    40 minut

Babiččiny kynuté jahodové knedlíky

Babiččiny kynuté jahodové knedlíky je klasické české jídlo připravované na sladko. Tyto výborné a nadýchané knedlíky nejsou složité na přípravu a je dobré si v sezóně udělat pár knedlíků navíc do mrazáku. V zimě pak jen tyto luxusní syrové knedlíky hodíte do vody a uvaříte jako čerstvé. Z množství uvedeného níže připravíte zhruba 25 jahodových knedlíků.

Suroviny na nadýchané kynuté jahodové knedlíky

  • 250 g tučného tvarohu (ve vaničce)
  • 200 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 žloutek
  • jahody
  •  k podávání: rozpuštěné máslo, cukr moučka, nastrouhaný tvrdý tvaroh

Babiččiny kynuté jahodové knedlíky

  1. Všechny ingredience na přípravu knedlíků si smíchejte v jedné míse a vypracujte těsto, které se nelepí.
  2. Z těsta odebírejte kousky do jedné dlaně a vypracujte z nich 3 cm válečky.
  3. Válečky si na vále rozplácněte a pokládejte na ně jahody. Prsty vytahujte těsto ze stran nahoru a spojte ho. Poté už jen rukou vypracujte kulaté knedlíky.
  4. Takto připravené knedlíky můžete buďto zamrazit přes zimu a kdykoli je v případě potřeby vyndat a uvařit je jako čerstvé.
  5. Knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě zhruba 8-10 minut dokud nevyplavou na hladinu.
  6. Podávejte s nastrouhaným tvarohem, cukrem, rozpuštěným máslem nebo třeba ochucenou zakysanou smetanou.

Chutnaly vám luxusní tvarohové knedlíky? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..